- REKLAMA -
17 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Anketa: Oko 99 odsto ispitanih stanje životne sredine u Srbiji opisalo žalosnim

Anketa: Oko 99 odsto ispitanih stanje životne sredine u Srbiji opisalo žalosnim

- REKLAMA -

Oko 99 odsto ispitanika u Srbiji upotrebilo je reči “žalosno”, “očajno”, “poražavajuće”, “jezivo” i “zabrinjavajuće” da opiše stanje životne sredine u zemlji, pokazala je anketa “Otvori zelena vrata koja je tvoja ključna reč”.

Potrebno veće učešće građana u odlukama o životnoj sredini

Organizacije Mladi istraživači Srbije, Beogradska otvorena škola i Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu, koje su sprovele anketu finansiranu od EU, najavile su da će rezultate predstaviti radnoj grupi za izradu nacionalne strategije za zaštitu životne sredine.

Programski menadžer za civilno društvo i ljudska prava delegacije EU u Srbiji Ekmel Čirzmečioglu tom prilikom je rekao da EU pokušava da kroz svoje programe poveća kapacitete organizacija civilnog društva, finansirajući organizacije i neformalne grupe i uspostavi bolje poverenje izmedju civilnog društva i državnih autoriteta.

“U svakom demokratskom društvu krucijalno je da je moguće da čujemo šta misle gradjani. Gradjansko društvo igra ključnu ulogu u ovome, ono dozvoljava gradjanima da istupe i izveste o svojim brigama i prioritetima i obezbedjuje da mehanizam za donošenje odluka ove brige uzmu u obzir na državnom i lokalnom nivou”, rekao je on.

Anketa je sprovedena u okviru dvogodišnjeg projekta “Volvoks snažnije učešće civilnog društva u izradi i praćenju politika zaštite životne sredine” na uzorku od 600 ispitanika na društvenim mrežama od sredine marta do sredine aprila.

Rezultati istraživanja javnog mnjenja: Zdrava životna sredina važan prioritet za građane Srbije

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17 ° C
17 °
17 °
91 %
1.2kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime