- REKLAMA -
3.4 C
Užice
Početna #EUzaTEBE Ambasador Žiofre uručio Izveštaj EK predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću

Ambasador Žiofre uručio Izveštaj EK predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću

- REKLAMA -

#EUzaTEBE

Ambasador Žiofre je uručio Izveštaj Evropske komisije predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću, i zahvalio se na prilici da razgovara o preporukama Godišnjeg izveštaja.

Ambasador Žiofre je podsetio da Izveštaj ističe potrebu da se Srbija progresivno uskladi sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, i posebno ponovio delove Izveštaja o vladavini prava. Ruska agresija na Ukrajinu stavila je proširenje u centar političke pažnje i sada je trenutak da budemo zajedno i da se ubrza tempo reformi. Izveštaj ističe da su potrebni dalji rad i politička posvećenost da bi se nastavile i produbile reforme i otklonili nedostaci, posebno u ključnim oblastima pravosuđa, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, slobode medija, slobode okupljanja i procesuiranja ratnih zločina pred domaćim sudovima.
„Srbija bi naročito trebalo da usvoji zakone potrebne za primenu ustavnih promena u praksi u predviđenim rokovima, za efektivno jačanje nezavisnosti pravosuđa i samostalnosti tužilaštva i za borbu protiv nedozvoljenog uticaja“, naveo je ambasador Žiofre.

Ambasador je takođe naglasio da se u Izveštaju odaje priznanje za unapređenje izbornog okvira kroz sprovođenje mera identifikovanih tokom međupartijskog dijaloga i pojedinih preporuka ODIHR-a.

„Sada će biti važno da se sve preporuke OEBS-a/ODIHR-a i Saveta Evrope u potpunosti sprovedu mnogo pre novih izbora i kroz inkluzivan i transparentan proces“, naglasio je ambasador i na kraju naveo da je Izveštaj prepoznao činjenicu da sada postoji više pluralizma u Skupštini.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
3.4 ° C
3.4 °
3.4 °
75 %
1.4kmh
93 %
Pon
5 °
Uto
4 °
Sre
3 °
Čet
3 °
Pet
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime