- REKLAMA -
8 C
Užice
Početna Koronavirus Skok broja pregleda u odnosu na nedelju, jedan novooboleli u okrugu

Skok broja pregleda u odnosu na nedelju, jedan novooboleli u okrugu

- REKLAMA -

Oko 160 pregleda obolelih više nego u nedelju je bilo u ponedeljak kovid ambulantama i službama domova zdravlja u Zlatiborskom okrugu.

Prema dnevnom izveštaju Zdravstvenog centra Užice, u bolnicama u Užicu, Priboju i Prijepolju su hospitalizovana 23 pacijenta, od čega je 11 kovid pozitivnih.

Nema životno ugroženih, dok ih je dan ranije na respiratoru bilo dvoje.

Foto screenshot dnevni izveštaj ZC Užice

 

Zavod za javno zdravlje Užice je saopštio da je kod jedne osobe u Priboju potvrđen korona virus kovid- 19 u poslednja 24 sata.

Podsetimo, nisu zabeleženi novi slučajevi korona virusa kovid-19 u Zlatiborskom okrugu prethodna dva dana.


Generalni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek je izjavio danas da četvrti talas korona virusa u Srbiju može da dođe i pre jeseni, prenela je agencija Beta. 

On je naveo da smatra su se građani preterano opustili, a da je korona virus i dalje prisutan.

Navodeći da je sa jučerašnjim danom dato 2.730.000 prvih doza vakcine i 2.590.000 drugih doza, ali i da je 99 odsto hospitalizovanih u Srbiji nevakcinisano, Đerlek je istakao da se ne može očekivati mirna jesen zbog usporenja vakcinacije.


Epidemiolog Branislav Tiodorović je izjavio da su zaražavanju delta sojem, koji je pre nekoliko dana potvrđen u Srbiji, podložni pre svega mladi od 18 do 25 godina. On je dodao da po dosadašnjim iskustvima infekcija deluje kao malo jača prehlada iporučio da je u vakcini izlaz.


Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u Zlatiborskom okrugu, zemlji i  svetu čitajte na stranicama kategorije Koronavirus.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
8 ° C
8 °
8 °
90 %
0.8kmh
0 %
Uto
19 °
Sre
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °
Sub
10 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime