- REKLAMA -
17.1 C
Užice
Početna Naslovna Zbrinuli 19 pasa sa ulica Priboja

Zbrinuli 19 pasa sa ulica Priboja

- REKLAMA -

Akcija hvatanja nevlasničkih pasa je sprovedena juče u Priboju, kada je sa pribojskih ulica humano zbrinuto 19 pasa lutalica od kojih su tri vraćena svojim vlasnicima, saopštili su iz lokalne smaouprave.

Za zbrinjavanje pasa lutalica je angažovana ovlašćena firma Agrotest Zoohigijena Avenija MB.

–  Prema ugovoru njihov zadatak je humano hvatanje, prevoz, smeštaj i ishrana pasa lutalica. Obaveza je i stručna trijaža uhvaćenih pasa, sterilizacija, lečenje od parazita, vakcinacija protiv besnila, mikro čipovanje i fotoevidentranje. Vlasnicima je omogućeno da nakon trijaže, preuzmu svoje ljubimce, naveli su iz lokalne samouprave.

Akciju su sproveli, kako su naveli iz lokalne samouprave, u cilju delimičnog rešavanja višegodišnjeg problema, velikog broja pasa lutalica na ulicama te opštine.

–  Osim bezbednosnih razloga, jer su česti bili napadi na šetače i prolaznike, ništa manje nije zanemarljiv ni finansijski momenat, jer se svake godine, zbog nadoknade šteta po ovom osnovu iz opštinskog budžeta izdvajaju desetine miliona dinara, naveli su na zvaničnom sajtu iz Opštine Priboj.

Iz Opštine Priboj podsećaju da je ranije najavljena gradnja zajedničkog azila za pse iz Priboja, Prijepolja i Nove Varoši.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17.1 ° C
17.1 °
17.1 °
55 %
5.3kmh
1 %
Uto
19 °
Sre
20 °
Čet
19 °
Pet
12 °
Sub
10 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime