- REKLAMA -
12.5 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Do kraja godine završena deonica autoputa od Preljine do Požege?

Do kraja godine završena deonica autoputa od Preljine do Požege?

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Tomislav Momirović, obišao je radove na izgradnji tunela Laz na deonici autoputa od Preljine do Požege. Ovo je treća poseta od kad je Momirović preuzeo mandat, a radovi su maksimalno ubrzani kako bi saobraćaj bio pušten po predviđenom roku.

- REKLAMA -

„Ovo je deonica koju sam do sada najviše puta posetio, jer je jedan od najvažnijih u Srbiji. Ovaj pravac dug 30 kilometara sa dva najduža tunela i puno mostava jedan je od najzahtevnijih. Ulažemo maksimalne napore da to bude gotovo do Svetog Nikole, a to je moguće ako se radi u tri smene, 24 sata dnevno“, rekao je Momirivić.

On je istakao da je autoput od Čačka do Beograda do pre samo deset godina bio san, koji se sada, na radost svih građana konačno ostvaruje.

„Mi to možemo samo ukoliko budemo radili u tri smene, a moći ćemo to da učinimo, jer radimo sa najboljim kineskim partnerima”, rekao je Momirović.

„Imamo odličnu saradnju sa kineskim partnerima i Putevima Srbije. Na jednoj cevi radi po 60 ljudi, a radovi se vrši na četiri mesta. Kada sve bude završeno imaćemo dva najduža tunela u Srbiji. Kad ova deonica bude puštena u saobraćaj to nam daje osnovu da nastavim sa izgradnjom ostalih saobraćajnica ka Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. U ovim teškim okolnostima mi kao zemlja idemo napred“, izjavio je ministar.

Na tunelu Laz do sada je sa ulazne strane prokopano je ukupno 507 metara desne i 513 metara  leve cevi, dok je sa izlazne strane prokopano 150 metara desne i 145 metara leve cevi. Na iskopovanju cevi izdvojili su se manji problemi oko kosina, a još zahtevniji poduhvat je iskopavanje tunela Munjino brdo.

Izvođač radova na ovoj deonici autoputa od Preljine do Požege je kineska kompanija CCCC, a ukupna vrednost investicije je 523 miliona američkih dolara.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
72 %
1.7kmh
1 %
Uto
19 °
Sre
20 °
Čet
19 °
Pet
12 °
Sub
10 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime