- REKLAMA -
9.6 C
Užice
Početna Slobodno vreme Izložba radova sa poslednje Međunarodne kolonije umetničke keramike

Izložba radova sa poslednje Međunarodne kolonije umetničke keramike

- REKLAMA -

Retrospektivna izložba umetničke keramike na kojoj su izloženi izabrani radovi sa 26. Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa Užice sinoć je otvorena u Gradskoj galeriji.

Gradonačelnica Jelena Raković Radivojević je otvarajući izložbu istakla da je zahvaljujući Sofiji Bunardžić, njenoj upornosti i posvećenosti sačuvan jedan stari zanat i da je oplemenjen autorskim pečatima učesnika na Međunarodnoj koloniji umetničke keramike Zlakusa.

  • Za poštovanje je činjenica da Kolonija traje 26 godina i to da je više stotina umentika boravilo u Zlakusi gde su se upoznali sa starim grnčarskim zanatom. Nadamo se da ćemo u najskorije vreme uspeti da zaokružimo ovu priču otvaranjem prvog muzeja keramike na ovim prostorima. Tragajući za adekvatnim prostorom, veoma smo blizu rešenja i trebalo bi da to bude prostor u kompleksu Gradskog kulturnog centra gde će se izlagati radovi nastali na Koloniji.

 

Kolonija je deo autorskog projekta Keramika Zlakusa akademskog slikara keramičara Sofijie Bunardžić. Ona je na otvaranju izložbe istakla da je na poslednjoj koloniji učestvovalo 48 umetnika iz 19 zemalja i da se nada se da će biti prilike da se izloži još više radova, jer nakon 26 kolonija na kojima su učestvovali umetnici iz 38 zemalja njih 380, mi imamo više od 800 eksponata u magacinu tako da bismo mogli da napravimo od 8-10 izložbi.

Radionica umetničke keramike u Gradskoj galeriji

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
9.6 ° C
9.6 °
9.6 °
96 %
1.2kmh
31 %
Uto
9 °
Sre
21 °
Čet
19 °
Pet
13 °
Sub
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime