- REKLAMA -
12.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Završen projekat Achive u Čajetini

Završen projekat Achive u Čajetini

- REKLAMA -

Završen je projekat „Achieve” u kome je Opština Čajetina bila je jedan od učesnika. Projekat za demokratsko uključivanje i građansko učešće „Achieve”, koji je sprovela organizacija „Alda“, uz podršku Evropske unije, imao je za cilj razvijanje svesti o nacionalnom i širem evropskom identitetu.

U opštini Čajetina sprovedene su ankete među mladima, starima i ženama iz udruženja. Najzanimljiviji odgovori bili su predstavljeni na prezentacijama u okviru projektnih aktivnosti. Mreža gradova i organizacija iz projekta radile su na promociji evropskih vrednosti i građanskog duha kroz poboljšanje uslova za aktivno demokratsko učešće na evropskom nivou.

Reč je o međunarodnom projektu “Achieve” – Upoznavanje zajedničke istorije u cilju utvrđivanja i unapređenja evropskih vrednosti, koji finansira Evropska unija kroz program: Demokratsko uključivanje i građansko učešće.

Cilj projekta podrazumevao je razvijanje svesti građana o evropskom identitetu, uz pomoć alata kojim bi se suprotstavli rastućem evroskepticizmu. To je podrazumevalo da se, kroz poznavanje istorije sopstvene zemlje, stvori osnova za prepoznavanje i uočavanje identiteta nacije koja je zajednička svim učesnicima projekta. Svaka organizacija-učesnica imala je obavezu da sprovede lokalnu aktivnost o prepoznavanju sopstvenog kulturnog, istorijskog, religijskog identiteta.

Pored predstavnika Srbije, učestvovale su i lokalne samouprave i organizacije civilnog društva iz Hrvatske, Češke, Italije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Francuske, Makedonije, Rumunije, Slovačke, Crne Gore.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
72 %
1.7kmh
1 %
Uto
19 °
Sre
20 °
Čet
19 °
Pet
12 °
Sub
10 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime