- REKLAMA -
8 C
Užice
Početna Slobodno vreme Likovna kolonija u Trnavi do 17. avgusta

Likovna kolonija u Trnavi do 17. avgusta

- REKLAMA -

Jubilarna 30. likovna kolonija “Trnava – Vladimir Mitrović“ otvorena je u domaćinstvu porodice Mitrović u Trnavi. Tradicija je da se svake godine kolonija svečano otvori izložbom nekog od učesnika, a ove jubilarne godine simbolično je otvorena izložbom slika i kamenih skulptura tvorca ovog slikarskog zborovanja Vladimira Mitrovića.

U okruženju doma Mitrovića i lepotama sela Trnave stvaraće narednih dana 12 slikara iz gradova Srbije: Tomo i Snežana Popović iz Beograda, Danijela Milovanović iz Požarevca, Slađan Ignjatović iz Bajine Bašte, Andrijana Adrijašević iz Čajetine, Valentina Todorić iz Užica, Branimir Ćirović iz Užica, Biljana Lazarević iz Čajetine, Đorđe Stanić iz Užica, Andrijana Đenić sa Zlatibora, Ljuba Mitrović iz Sirogojna i Sofija Stanić iz Šljivovice.

Veliko je zadovoljstvo svih ovih godina raditi sa umetnicima. Sećanje na Vlada Mitrovića, koji nije sa nama od 2016. godine, traje kroz njegove slike, skulpture, ali i porodicu koja iz godine u godinu ima veliku želju i volju da organizuje ovu likovnu koloniju, rekla je Gorica Stanić iz Kulturnog centra Zlatibor.

Kolonija je do sada okupila preko tri stotine umetnika iz zemlje i inostranstva, a neki od njih su Milić od Mačve, Božidar Kovačević, Radomir Vergović, Milutin Dedić, Obrad Jovanović, Dragić Petrović Medoš, Vladan Terzić, Dragan Kecman. U njihovim delima ovekovečeni su predeli zlatiborskog kraja, koji se nalaze u mnogim kolekcijama ljubitelja slikarstva širom zemljine kugle.

Kolonija će biti otvorena do 17. avgusta, a organizator je Kulturni centar Čajetina u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor i Ateljeom “Trnava”, a ove godine podršku organizaciji pružio je i Muzej “Staro selo” Sirogojno.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
8 ° C
8 °
8 °
90 %
0.8kmh
0 %
Uto
19 °
Sre
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °
Sub
10 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime