- REKLAMA -
8 C
Užice
Početna Slobodno vreme Završene Sportske igre mladih na Zlatiboru, najviše učesnika u fudbalskom kupu

Završene Sportske igre mladih na Zlatiboru, najviše učesnika u fudbalskom kupu

- REKLAMA -

Dunav osiguranje Sportske igre mladih održane su na Zlatiboru peti put, a deca su se nadmetala u nekoliko sportova i disciplina. Prvi put je održano takmičenje na poligonu “Ziro vejst” sa ciljem podizanja ekološke svesti, a pobedila je ekipa Čajetine u sastavu Anica Radibratović, Jovana Aćimović, Nikola Luković i Jovan Tomović.

Najviše učesnika bilo je u fudbalu gde je Koka kola kup za starije razrede osvojila ekipa Bajine Bašte, dok je u konkurenciji mlađih pobedila ekipa Tigrovi iz Čajetine.

U basketu 3×3 se nadmetalo osam ekipa, a najuspešnija je bila ekipa Užica za koju su nastupali Veljko Aleksić, Strahinja Vesnić, Janko Ristović i Bogdan Vidaković, a u finalu su pobedili ekipu Zlatibor.

Najviše uzbuđenja je bilo u igri između dve vatre, gde je za 2011. godište pobedila ekipa Strelci iz Čajetine, dok je u 2013. godištu pobedila ekipa iz Krupnja čija je škola na Zlatibor došla zbog rekreativne nastave. Iz Krupnja je i Milica Jeremić, pobednica trke na 60 metara a prva mesta osvojili su Vasilije Mitrović i Katarina Mitrović iz Bajine Bašte i Dušan Toković iz Čajetine.

Jedna od najvećih sportskih manifestacija za decu je peti put u opštini Čajetina, a predsednik opštine Milan Stamatović je na otvaranju naglasio da lokalna samouprava na čijem je čelu ulaže značajna sredstva u razvoj sportske infrastrukture za najmlađe stvarajući im uslove da se bave sportom.

Najbolji na zlatiborskim igrama plasiraće se na regionalno takmičenje u Novom Pazaru. Državno finale biće organizovano u Vrnjačkoj Banji u julu, dok se veliko finale po tradiciji igra u Splitu.

Partner u koordinaciji Sportskih igara mladih na Zlatiboru je Sportski savez Čajetina uz podršku opštine Čajetina.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
8 ° C
8 °
8 °
90 %
0.8kmh
0 %
Uto
19 °
Sre
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °
Sub
10 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime