- REKLAMA -
23.2 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Javna debata o omladinskoj politici u Užici i Požegi

Javna debata o omladinskoj politici u Užici i Požegi

- REKLAMA -

Javna debata o omladinskoj politici u Užicu i Požegi biće održana u Velikoj sali Gradske kuće u Užicu, u četvrtak, 28. septembra od 12 do 14 časova.

Tokom javne debate biće prezentovano Istraživanju položaja i potreba mladih i stanja lokalnih omladinskih politika u Užicu i Požegi objavljeno juna 2023. godine. Čućete nalaze ovog istraživanja: kontekst u kome mladi u Užicu i u Požegi žive, kako razmišljaju, šta ih brine, šta bi ih učinilo zadovoljnim, a šta po pitanju svega ovoga preduzimaju njihove lokalne zajednice? Biće reči i o novo-usvojenoj Strategiji za mlade u R. Srbiji za period 2023-2030 godine.

Glavni fokus događaja biće na diskusiji učesnika i razmeni ideja za unapređenje lokalne omladinske politike. Očekuje se učešće predstavnika lokalnih samouprava, predstavnika Ministarstva turizma i omladine, predstavnika udruženja, obrazovnih institucija, sportskih klubova, državnih organa, mladih…

Omladinsku politiku čine sve mere i aktivnosti državnih organa, institucija i organizacija koje su usmerene na poboljšanje položaja i životnih prilika mladih, a u odnosu na potrebe mladih. Zakon o mladima kao i Zakon o planskom sistemu Republike Srbije predviđaju izradu dokumenata javnih politika na svim nivoima vlasti te je zato izuzetno važno da svaka jedinica lokalne samouprave ima odgovarajući dokument javne politike koji se odnosi na mlade. Mladi su osnovni ljudski resurs i pokretačka snaga svakog društva. Upravo uvažavajući značaj mladih Evropska Unija je 2022 godine proglasila Evropskom godinom mladih a 2023. godinu Evropskom godinom veština.

Mere omladinske politike lokalne samouprave najvećim delom sprovode preko Saveta za mlade i Kancelarija za mlade, ali u saradnji sa svim subjektima omladinske politike.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
76 %
1.9kmh
100 %
Ned
25 °
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
28 °
Čet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime