- REKLAMA -
8 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje Torlakov Sputnjik u Užicu sledeće nedelje

Torlakov Sputnjik u Užicu sledeće nedelje

- REKLAMA -

Gradonačelnica Jelena Raković Radivojević je izjavila da očekuje da tokom sledeće sedmice u Užice bude distribuirana vakcina Torlak protiv korona virusa, odnosno vakcina Sputnjik V koja je proizvedena u Srbiji na Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak u Beogradu.

Podsetimo, u Srbiji je prva vakcinu Sputnjik sa Torlaka primila direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Danica Grujučić, inače iz Užica.

Vakcine Sputnjik V, proizvedene na Institutu Torlak u Beogradu, 22. oktobra su dobile dozvolu za upotrebu od nacionalnog regulatora Agencije za lekove i medicinska sredstva.

Ministar u Vladi Srbije Nenad Popović je tada rekao da će do kraja godine biti proizvedeno najmanje četiri miliona doza te vakcine.

Užički ugostitelji zatvorili u 22 sata, među zaposlenima deset odsto vakcinisanih(AUDIO)

Građani Užica su do sada najviše bili zainteresovani za vakcinaciju kineskom Sinofarm vakcinom. Njome je vakcinisano oko 20 330 ljudi, Fajzerom oko 8 090, Sputnikom blizu 5 030 i Astra zenekom oko 1 450 građana Užica.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Užicu je vakcinisano 34 922 osobe, revakcinisano je 33 615 a treću dozu dobilo je 10 207 osoba.

Gradonačelnica je rekla da je potrebno vakcinisati 80 odsto stanovništva grada da bi dostigli kolektivni imunitet.

Oko 54 odsto punoletnih u Užicu je vakcinisano do leta. Od tada se procenat vakcinisanih u gradu smanjio, kako su pojasnili, jer je pomerena granica moguće vakcinacije i dece iznad 12 godina.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
8 ° C
8 °
8 °
90 %
0.8kmh
0 %
Uto
19 °
Sre
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °
Sub
10 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime