- REKLAMA -
8.5 C
Užice
Početna Srbija i region Ljajić: Potpisivanje Sporazuma o romingu velika korist za građane

Ljajić: Potpisivanje Sporazuma o romingu velika korist za građane

- REKLAMA -
Foto Pixnio, ilustracija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će najveću korist od potpisivanja regionalnog Sporazuma o romingu imati građani jer je predviđeno značajno snižavanje cena roming usluga.

“Ovim sporazumom definisane su maksimalne cene poziva, sms poruka i prenosa podataka, odnosno interneta, a za one koji imaju postpejd pakete cene će biti značajno niže”, rekao je Ljajić za Tanjug.

Maksimalne cene govornog poziva po minutu biće od 0, 05 evra do 0, 19 evra,  poruke od 0,02, do 0, 05 evra, a za prenos podataka po megabajtu cene će se kretati od 0, 025 do 0, 18 evra.

„Sve u svemu to je značajno snižavanje cena roming usluga i odnosi se na prelazni period, praktično od sada do 1. jula 2021. godine kada ćemo imati potpuno ukidanje rominga u regionu”, rekao je Ljajić.

Novi roming sporazum koji će obuhvatiti šest ekonomija Zapadnog Balkana predstavlja veliki iskorak u odnosu na postojeći regionalni sporazum, rečeno je na Digitalnom samitu u Beogradu u okviru koga je i potpisan sporazum.

 

http://www.rtv.rs/sr_ci/ekonomija/aktuelno/od-1.-jula-znatno-nize-cene-rominga_1006358.html

 

Autor/Izvor Tanjug

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
8.5 ° C
8.5 °
8.5 °
90 %
1.4kmh
0 %
Uto
19 °
Sre
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °
Sub
10 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

212 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime