- REKLAMA -
12.5 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje ARLEMM: Arilje do 1. avgusta prestonica kulturnih dešavanja

ARLEMM: Arilje do 1. avgusta prestonica kulturnih dešavanja

- REKLAMA -

Ariljska letnja muzička manifestacija, 12. po redu, otvorena je izložbom Umetnički karavan i gala koncertom orkestra Kamerata Akademika i Stefana Milenkovića koji su premijerno za publiku u Srbiji izvodili Karminu Buranu.

Foto Džumanski

Autor fotografija Džumanski

Svečano otvaranje je završeno nastupom džez sastava Manivi.

–  Arilje će do 1. avgusta biti prestonica kulturnih dešavanja, istakli su iz ARLEMM-a navodeći da će deca i mladi, sem muzičke nastave imati mogućnost da pohađaju slikarsku, ekološku, Extreme intimo dizajnersku radionicu, dok će ljubitelji umetnosti biti u prilici da posete koncerte Balkanopolisa sa Slobodanom Trkuljom, nastupe Ane Ćurčin i Ortodoks keltsa, te predavanja, duhovne i besedničke večeri.

Програм

–  Okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, ARLEMM je uspeo da izgradi prepoznatljiv i atraktivan ambijent za sve koji žele da u umetnosti i prirodi uživaju na jedan poseban način. Zato će se ulicama Arilja i ove godine kretati brojni mladi umetnici iz Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine… Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare, naveli su organizatori ARLEMM-A iz Udruženja za širenje i podsticaj muzičke kulture u Srbiji MUZIKUS.

ARLEMM 2021 organizuju uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, brenda Extreme intimo, Gete instituta.

Program 12. ARLEMM-a možete pratiti uživo na Telenorovom Jutjub kanalu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
72 %
1.7kmh
1 %
Uto
19 °
Sre
20 °
Čet
19 °
Pet
12 °
Sub
10 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime