- REKLAMA -
9.1 C
Užice
Početna Naslovna Nakon vanrednog stanja očekuje se otvaranje start ap centra u Priboju

Nakon vanrednog stanja očekuje se otvaranje start ap centra u Priboju

- REKLAMA -

Građevinski radovi na opremanju Regionalnog inovacionog startap centra u Priboju privode se kraju. Prostor od 550 kvadrata u Domu kulture u izgradnji u Novom Priboju, građevinski je potpuno zaokružen i sada se dobro vide sve konture budućeg Inovacionog startap centra.

„Zbog epidemije koronavirusa i uvođenja vanrednog stanja i nemogućnosti dolaska u Priboj, izvođač je za najveći deo poslova angažovao pribojske firme. Oni trenutno rade na postavljanju podne keramike i molerskim radovima, poštujući propisane mere, pa se poslovi izvode u odvojenim prostorijama i uz obaveznu zaštitnu opremu – ističe vlasnik firme „Vučkomont“, Goran Vučićević.

Do sada je izvršeno pregrađivanje prostora budućeg startap centra, formirane su prostorije prema projektu, postavljena spoljna stolarija, ugrađene hidro, elektro i toplovodne instalacije, postavljena termoizolacija, opremljeni su i mokri čvorovi.

„Preostaje postavljanje sanitarija i unutrašnje stolarije, a urađena je i pristupna rampa za invalide. Zavisno od vrste posla urađeno je od 80 do 95 odsto poslova. Iako se radi smanjenim intenzitetom, radovi će biti uskoro gotovi, a puštanje u rad Inovacionog startap centra u Priboju planira se nakon završetka vanrednog stanja“, rekao je Veljko Bojović iz JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja.

Budući Regionalni inovacioni startap centar u Priboju imaće sve uslove za dobar rad, osnivanje i pokretanje sopstvenog biznisa budućih pribojskih preduzetnika, ali i njihovo umrežavanje sa inženjerima iz Srbije, Evrope i sveta. Startap centar raspolagaće sa potrebnim konferencijskim salama, kancelarijama za sastanke, ali i glavnom salom u kojoj će biti instalirano 25 radnih jedinica, uz najbrži internet u Priboju. Cela investicija vredna je 50 miliona dinara.

Izvor: RINA

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
9.1 ° C
9.1 °
9.1 °
87 %
0.2kmh
0 %
Uto
19 °
Sre
19 °
Čet
20 °
Pet
14 °
Sub
10 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime