- REKLAMA -
8 C
Užice
Početna Srbija i region Orlić - predsednik Narodne skupštine Srbije

Orlić – predsednik Narodne skupštine Srbije

Najviši zakonodavni organ u Srbiji, Narodnu skupštinu, u naredne četiri godine vodiće Vladimir Orlić koji je izabran na tu funkciju kao kandidat vladajuće SNS.

- REKLAMA -

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izabran sinoć za predsednika Narodne skupštine Srbije, glasovima ukupno 230 poslanika, od kojih je protiv bilo 76, za 154, bez uzdržanih.

Vladimir Orlić je potpredsednik SNS i dugogodišnji poslanik naprednjaka u skupštini.

Ukupno sedam potpredsednika i generalnog sekretara parlamenta su izabrali sinoć poslanici Narodne skupštine Srbije.

  • Iz redova opozicije na funkciju potpredsednika Skupštine izglasani su potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović sa 204 glasa, zatim sa izborne liste koalicije NADA Božidar Delić 197 i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac sa 204 glasa. Za potpredsednike iz vladajuće koalicije izabrani su poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić sa 194 glasa, Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač sa 194 glasa, Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović sa 194 i Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić sa 195, preneo je Tanjug.

U novom skupštinskom sazivu 15 poslaničkih grupa

Advokat Rodoljub Šabić je ocenio da “atmosfera tokom konstituisanja Narodne skupštine dodatno urušava i inače teško urušen autoritet ove institucije”, kao i da je premijerka Ana Brnabić svojim postupanjem doprinela konfuziji.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
8 ° C
8 °
8 °
90 %
0.8kmh
0 %
Uto
19 °
Sre
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °
Sub
10 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime